Categoria selezionata: Piemonte

Piemonte

FILLED TORTELLINI OF HAM WITH FESH TOMATO AND BURRATA (RECETTE AUSSI EN FRANCAIS) – Tortellini ripieni al prosciutto con pomodoro fresco e burrata

a “fresh” dish to anticipate the summer and celebrate spring at the gates. Sempilice, delicious, fresh. Ingredients for 4 people:400 grams of tortellini stuffed with prosciutto2 fresh burrata8 San Marzano tomatoes not very maturefresh basilextra virgin olive oil, salt, pepperMethod:Cut the tomatoes into small cubes after they are peeled. Put them to warm slightly in Continua a leggere..

Leggi tutto

Torta double face soffice alla vaniglia e papaia

Torta double face soffice alla vaniglia e papaia Ingredienti : 180 g zucchero 4 uova 100 ml olio di girasole 250 ml latte 150 g farina 00 150 g fecola di patate Paneangeli 1 bustina lievito vanigliato Paneangeli 1 fialetta aroma vaniglia Paneangeli 1 pizzico di sale 150 g papaia essiccata Preparazione : Tagliare la Continua a leggere..

Leggi tutto

Pasta ai carciofi e prosciutto crudo

Questa sera non sapevo proprio cosa preparare, ma non perchè non ci fosse scelta, ma proprio perchè avevo qualche alternativa in più. Ero indecisa tra preparare un primo con il salmone o altro (avevo anche del cavolfiore e verdure varie). Alla fine ho iniziato a pulire dei carciofi e così lanciando uno sguardo al pacchetto Continua a leggere..

Leggi tutto

SPAGHETTI WITH HOMEMADE TOMATO SAUCE AND THE MEATBALLS OF GRANDMOTHER ERMY! (RECETTE AUSSI EN FRANCAIS) – Spaghetti con sugo fatto in casa e polpettine di nonna Erminia

The infinite goodness of this dish does not need a lot especially my presentations! Ingredients for 4 people::350 grams of spaghetti12 meatballs “Erminia grandmother” (see recipe here :meatballs-of-my-grandmother) For the tomato sauce800 grams of tomatoes bunchhalf a tablespoon of tomato pastebasilgarlicoil, salt Method:To prepare the tomato sauce requires a little time and then do it Continua a leggere..

Leggi tutto

THE REVISED MEATBALLS OF MY GRANDMOTHER ERMINIA (RECETTE AUSSI EN FRANCAIS) – Le polpettine di nonna Erminia rivisitate

Erminia my grandmother when I was a child, I often made them in because he knew what I liked. To its traditional recipe I have simply added the cooked salami, as well as ham and cheese instead of Parmesan. I must say that despite being different flavors, goodness remains that! Ingredients for 30 meatballs from Continua a leggere..

Leggi tutto

PARKER HOUSE ROLLS BREAD WITH ALMONDS (RECETTE AUSSI EN FRANCAIS) – Parker house rolls bread alle mandorle.

These tasty milk rolls were invented in a famous hotel in Boston from which they are named. I allowed myself to give a crisp note with some great sliced ​​almonds.Ingredients for 10 rolls around:300 grams of flour type 1150 grams of flour Manitoba180 grams of milk1 organic egg1 tablespoon sugar7 grams of salt80 grams of Continua a leggere..

Leggi tutto

Torta festosa al cacao e pasta di zucchero

Torta festosa al cacao e pasta di zucchero…by Andreea Ingredienti: 4 uova 200 g di zucchero 200 g di farina 35 g di cacao amaro 100 ml olio 100 ml di latte 1 bustina di lievito X la crema: 200 gr burro 45 gr albumi 3 cucchiai acqua 120 gr zucchero 250 gr mascarpone 50 Continua a leggere..

Leggi tutto

PATE SABLE BRETON WITH RICOTTA CHEESE, TRENTIN APPLES AND WILD BERRIES (RECETTE AUSSI EN FRANCAIS) Pasta sablè breton con mele del Trentino, ricotta e frutti di bosco

To know how good this tart with this special paste, you should give it and eat it !! :-)) The technical difficulty nevertheless to keep her “standing” is elavata, but believe me it’s worth it.Makes about 5 cakes70 grams butter75 grams of fructose3 organic egg yolkshalf teaspoon baking powder120 grams of flour 00half a teaspoon Continua a leggere..

Leggi tutto

Pan ciabatta con lievito madre

Pan ciabatta con lievito madre Ingredienti : 500 g farina 00 2 cucchiaini di sale 1 cucchiaino e mezzo di miele 3 cucchiai olio 300 ml acqua tiepida 200 g lievito madre Preparazione : Mettere nel contenitore della planetaria la farina setacciata insieme a tutti gli altri ingredienti e farli lavorare per circa 5 minuti. Continua a leggere..

Leggi tutto

BOSCAIOLA’S SPICY CHICKEN (RECETTE AUSSI EN FRANCAIS) – Pollo piccante alla boscaiola

A rather complicated recipe and very strong and spicy flavors. But it is absolutely worth tryingingredients:1 chicken clean and divided into pieces1 red onion from Tropea1 slice of lard of Arnad1 glass of Chianti120 grams of blackberries100 grams of blueberries1 liter of vegetable broth1 organic lemonApple cider vinegar20 mushrooms champignons500 ml of tomato sauce1 teaspoon Continua a leggere..

Leggi tutto
[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]