Ingredienti per 4 persone:
500 gr di broccoli
300 gr di spinaci freschi
3 patate
750 ml di brodo vegetale
1 cipolla bianca
1 spicchio d’aglio
prezzemolo
timo
sale fino integrale, pepe nero
Procedimento:
Lavare accuratamente le verdure e poi sminuzzarle. Pelare le patate e ridurle a pezzetti.
Metterle nella pentola con un goccio d’olio, farle rosolare 2 minuti e poi versare il brodo vegetale con l’aggiunta delle erbe aromatiche tritate.
Lasciar cuocere per circa 40 minuti e poi frullare il tutto.
Servire la zuppa calda aggiungendo una spolverata di grana grattugiato e di olio crudo.
Ingredients for 4 portions:
500 gr (17,6 oz) broccoli
300 gr (10,5 oz) fresh spinach
3 potatoes
750 ml (25 fl. oz) of vegetable stock
1 yellow onion
1 clove of garlic
parsley
thyme
natural fine salt, black pepper
Method:
Wash the vegetables and cut into small pieces.
Peel off the potatoes and make the same.
Place the vegetables into the saucepan with few olive oil, roast for 2 minutes and pour the vegetable stock adding the aromatic spices.
Cover and simmer for about 40 minutes.
Process with the immersion blender to puree the soup.
Serve the cream hot, dusting with grated Parmesan cheese and cold extra virgin olive oil.