VAL VARAITA RAVIOLES WITH TOMA, NOSTRALE CHEESE AND MELT BUTTER – Ravioles con toma, nostrale e burro fuso

A quick and easy dish that lends itself to many variations.

Ingredients for 4 people
600 grams of ravioles of Val Varaita (you can also use the gnocchi if you do not have the ravioli)
100 grams of toma pasture
80 grams of ripened nostrale
20 grams of high quality butter
8 sage leaves
salt, black pepper

Method.
Cut the nostrale cheese flakes.

Toma cut into cubes and arrange evenly on the bottom of the dishes.

Melt the butter in a double boiler with the sage leaves to flavor.

In a pot of boiling water, cook the ravioles. When they are ready, arrange on plates, add the nostrale flakes, then sprinkle with the melted butter and serve hot.



Un piatto semplice e veloce che si presta a numerose varianti.

Ingredienti per 4 persone
600 grammi di ravioles della Val Varaita (si possono usare anche degli gnocchi se non si hanno le ravioles)
100 grammi di toma di alpeggio
80 grammi di nostrale stagionato
20 grammi di burro di elevata qualitĂ 
8 foglie di salvia
sale, pepe nero

Procedimento.
Tagliate il formaggio nostrale a scaglie.

Tagliate la toma a dadini e disponetela equamente sul fondo dei piatti.

Fate sciogliere a bagnomaria il burro con le foglie di salvia a insaporire.

In una pentola di acqua bollente, fate cuocere le ravioles. Quando saranno pronte, disponetele sui piatti, unite le scaglie di nostrale,  quindi cospargete con il burro fuso  e servite caldo. 

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