HOMEMADE PIZZA WITH MEDIUM LEAVENING WITH FLOUR TYPE 1 AND SEMOLINA DURUM WHEAT

A high quality pizza with a healthy and nutritious meal. The presence of Parma ham enhances its flavor.

Ingredients for 4 pizzas
350 grams of flour type 1
150 grams of durum wheat semolina flour
300 grams of water
2 grams of fresh yeast
8 grams of salt

for the condiment
200 grams of mozzarella di bufala
150 grams of Parma ham
1 high quality can peeled tomatoes
fresh basil
extra virgin olive oil

Method
Dissolve the yeast in a bowl with a little water. In a mixer add the sifted flour, baking powder dissolved in water, the other water and then slowly knead for about 5 minutes. At this point add the salt and knead always slowly for another 5 minutes.

Let rise in a bowl covered for about 2 hours. He spent the two hours, handmade dough vigorously enough so divide it into four parts exactly the same weight. Cover with a cloth and let rise food for about 6 hours.

Then prepare the tomatoes add a teaspoon of sugar to remove the excessive acidity of the tomato.

then roll out the dough extending it from the center to the edges. Season with the tomatoes and bake in a hot oven (static) at 250 degrees for 6/7 minutes. Then pull out the pizzas, add the mozzarella and finish cooking for about 2/3 minutes (until the mozzarella has melted). Outgoing finished the season with a little oil, a few leaves of basil and prosciutto.

Una pizza di elevata qualità con una farina sana e nutriente. La presenza del prosciutto crudo di Parma ne esalta la sapidità.

Ingredienti per 4 pizze
350 grammi di farina tipo 1
150 grammi di farina di semola di grano duro
300 grammi di acqua
2 grammi circa di lievito di birra fresco
8 grammi di sale

per il condimento
200 grammi di mozzarella di bufala
150 grammi di prosciutto crudo di Parma
1 scatola di pomodori pelati di alta qualità
basilico fresco
olio extravergine di oliva

Procedimento
Sciogliete il lievito in una ciotola con un poco di acqua. In una impastatrice unite le farine setacciate, l’acqua, il lievito, e fate impastare lentamente per circa 5 minuti. A questo punto unite il sale e impastate sempre lentamente per altri 5 minuti.

Fate lievitare in una ciotola coperto per circa 2 ore. Trascorse le 2 ore, lavorate a mano l’impasto abbastanza energicamente quindi dividetelo in quattro parti esattamente di peso uguale. Copriteli con un panno alimentare e fate lievitare per circa 6 ore. 

Preparate poi i pomodori pelati aggiungendo un cucchiaino di zucchero per togliere l’eccessiva acidità del pomodoro.

Stendete quindi l’impasto allargandolo dal centro verso i bordi. Condite con i pelati e cuocete in forno caldo (statico) a 250 gradi per 6 / 7 minuti. Estraete quindi le pizze, unite la mozzarella e finite di cuocere per circa 2 / 3 minuti (fino a quando la mozzarella si sarà sciolta). In uscita finite di condire con un filo di olio, qualche foglia di basilico e il prosciutto crudo.

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