Ingredients for 4 people
2 rectangular sheet of dough rolls
4 tuna steaks
4 Sardinian tomatoes camone
8 cherry tomatoes
corn salad
1 purple cabbage is not very big
Sesame seeds
pink salt, black pepper
extra virgin olive oil
Apple cider vinegar
Method
Peel the cherry tomatoes, open them in half remove the seeds, cut into slices and set aside.
Take a frying pan and make a sauce with oil and a clove of garlic. Fried tuna by all 2 sides then remove from the pan and pat it dry with the paper from fried to dry excess oil.
Take the rolls of pasta dough and cut in half the length. Arrange on top of each piece of the cherry tomatoes and then the tuna. Close the dough and bake at 220 degrees for about 20 minutes. Then make sure that the tuna is cooked perfectly, so sfornatelo and serve with a salad of lettuce, tomatoes and cabbage camone (dressed with oil, vinegar and sesame seeds).
Ingredienti per 4 persone
2 rotoli di pasta sfoglia rettangolare
4 tranci di tonno
4 pomodori sardi camone
8 pomodori ciliegini
valerianella
1 cavolo viola non molto grande
semi di sesamo
sale rosa, pepe nero
olio extravergine di oliva
aceto di mele
Procedimento
Sbucciate i pomodori ciliegini, apriteli a metà eliminate i semi, tagliateli a fettine e metteteli da parte.
Prendete una padella antiaderente e fate un soffritto con olio e uno spicchio di aglio. Rosolate il tonno da tutti e 2 i lati quindi toglietelo dalla padella e tamponatelo con della carta da fritti per asciugarlo dall’olio in eccesso.
Prendete i rotoli di pasta sfoglia e tagliateli a metà per la lunghezza. Disponete sopra ad ogni pezzo i pomodori ciliegini e quindi il tonno. Chiudete la sfoglia e infornate a 220 gradi per circa 20 minuti. Accertatevi quindi che il tonno sia perfettamente cotto, quindi sfornatelo e servitelo con una insalatina di valerianella, pomodori camone e cavolo cappuccio (condite con olio, aceto di mele e semi di sesamo).