Pumpkin bread

 

Fall is here and this is my first Pumpkin loaf

I couldn’t wait to make and eat, my favorite Fall cake but for almost one week I have asked about pumpkin availability, finely I found in the store. This year due to weather conditions, the harvest was slightly delayed.


We’re starting to feel more like fall here in Eagle ID, with red and yellow leaves falling in the backyard, and  each morning more  chill in the air.


This year is a strange year for many things, we all know that. The Covid 19 is making everything hard to do. We are doing in different way all we usually did before.  

I love the pumpkin, my Mom grow many pumpkins in our garden and I did lots of goodies with those like: Pumpkin gnocchi, Creamy pumpkin with pasta, Pumpkin soup, grilled pumpkin, baked pumpkin, but I never made the Pumpkin bread.


When I got here in Eagle, a friend taught me how to do it and I loved it.

Now I make my own pumpkin bread and every morning I like to drink my coffee and eat this delicacy, meanwhile I look out the window and admire the color change in the trees, and the first red and yellow leaves falling down and covering the green of the lawn .


Pumpkin bread is one of my favorite fall recipes, it’s perfectly moist, soft, firm.


I make a lot of Italian and American desserts, but this one is perfect for me to get into the autumn mood with its insanely tender and delicious flavor.

It’s very easy to make without mixer,  and plus it makes the house smell awesome, like a dream!

Enjoy and let me know: did you like?

Please tag me in your recipe remakes!


Ingredients:

1 cup pumpkin purée  Libby’s Pumpkin

2 eggs

1/2 tsp vanilla

1 2/3 cup flour

1/2 tsp baking soda

1/2 tsp baking powder

1 1/3 cup sugar

1 tsp ground cinnamon

1 tsp ground ginger

1/2 tsp ground nutmeg

1/2 tsp ground cloves

3/4 tsp salt

1/3 cup butter, softened

1/3 cup milk

Powered sugar for dusting


Bake at 350° F, 50-60 min.

Procedure:

Preheat the oven to 350° F. Prep pan with baking spray.

Combine the flour, the baking powder, the baking soda, the spices and the salt in one bowl, mix together.

Combine sugar, vanilla, pumpkin, butter and eggs, in a different bowl; mix with a whisk until smooth. Add the flour mixture and after the milk. combine all the ingredients.

Put in the spayed pan.

Bake until done, 50-60 minutes.

The Pumpkin bread is done when the toothpick inserted in  the center comes out clean.

Let cool down 20 minutes, then turn out of the pan.

Dust with powered sugar.




Per i miei lettori Italiani, coloro che da anni mi seguono, apprezzano le mie ricette e ai quali cerco di raccontare le mie avventure oltre oceano!

Vi racconto di questa ricetta tipicamente americana che mi ha conquistata e che credo conquisterà anche voi.

Non vedevo l’ora di preparare e mangiare, anche quest’anno, la mia torta autunnale preferita.

Da quando sono qui in Eagle, è diventata una mia tradizione, ma nell’ultima  settimana non erano ancora arrivate le famose lattine di zucca nei supermercati, quest’anno a causa delle condizioni meteorologiche la raccolta è stata leggermente ritardata. Risolto il problema appena acquistata la zucca ho potuto realizzare il mio desiderato Pane di zucca.

La mattina mi piace sorseggiare il mio caffè e mangiare questa prelibatezza, guardando fuori dalla finestra e ammirando il cambiare dei colori degli alberi,  le prime foglie rosse e gialle che cadono e coprono il verde del prato.

Io preparo molti dolci sia italiani che americani, ma questo è perfetto per me per entrare nell’atmosfera autunnale con il suo sapore così ricco di spezie e una consistenza che mi conquista, la mattina non adoro dolci cremosi ma nemmeno troppo asciutti, questo pane di zucca è perfetto.


È molto facile da realizzare anche senza mixer, e in più quando sta cuocendo nel forno diffonde nella casa un profumo fantastico, da sogno!

Divertitevi e fatemi sapere: vi è piaciuto?

Mi farete felice se vorrete taggami quando lo pubblicherete tra le vostre ricette!


Ingredienti:

 1 cup (tazza) di passato di zucca  

2 uova

1/2 cucchiaino di  vanillina

1 2/3 cup di farina

1/2 cucchiaino di bicarbonato di  sodio

1/2 cucchiaino di lievito per dolci

1 1/3 cup di zucchero

1 cucchiaino di cannella

cucchiaino di zenzero

1/2 cucchiaino di noce moscata

1/2 cucchiaino di chiodi di garofano

3/4 cucchiaino di sale

1/3 cup burro morbido

1/3 cup latte


Cuocere a 180° C, 50-60 min.


Procedura:

Preriscaldare il forno a 350 ° F. Spruzzare una teglia con uno spray da forno.

Unire la farina, il lievito, il bicarbonato di sodio, le spezie e il sale in una ciotola e mescolare.

Unire lo zucchero, la vaniglia, la zucca, il burro e le uova, in un’altra ciotola; mescolare con una frusta fino ad ottenere un impasto. Aggiungere il composto di farina e dopo il latte.  Con la frusta mescolare bene tutti gli ingredienti.

Versare nella teglia imburrata.

Cuocere per 50-60 minuti.

Il pane alla zucca è pronto quando lo stuzzicadenti inserito al centro esce pulito.

Lasciate raffreddare 20 minuti, poi sformare.

Spolverare con zucchero a velo.


BUON ASSAGGIO!!!

http://feeds.feedburner.com/PassioniECuriosita

Altre ricette simili a questa:

VAI ALLA RICETTA


Nessun commento...

Inserisci un Commento

Devi effettuare il Login per inserire un commento.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]