KAMUT’S SPAGHETTI WITH SAFFRON , MUSSELS AND FRESH TOMATOES – Spaghetti al Kamut con zafferano, cozze e pomodoro fresco

A first delicious dish, fast and healthy.

Ingredients for 4 people
320 grams of spaghetti kamut
600 grams of mussels
500 grams of cherry tomatoes
1 sachet of saffron
1 clove of garlic
extra virgin olive oil
salt

Method
Dissolve the saffron in a little water.

Carefully clean the mussels and wash them under water. In a pan fry the garlic and oil. Add the mussels a couple of glasses of water then cover and cook until they open.

A obtained cooking, turn off the heat, remove the mussels from their shells and set aside.

cut the tomatoes in half and cook them in a pan with oil and garlic. Then add also the mussels and cook.

In a pot of boiling water, cook the pasta. A obtained cooking, drain and let them jump in a pan with the mussels and cherry tomatoes. Add the saffron and cook everything. Serve hot.


Un primo piatto squisito, veloce e sano. 

Ingredienti per 4 persone
320 grammi di spaghetti di Kamut
600 grammi circa di cozze
500 grammi di pomodori ciliegini
1 bustina di zafferano
1 spicchio di aglio
olio extravergine di oliva
sale

Procedimento
Sciogliete lo zafferano in poca acqua.

Pulite attentamente le cozze e lavatele sotto l’acqua. In una padella fate un soffritto con olio e aglio. Aggiungete le cozze un paio di bicchieri di acqua poi coprite e cuocete fino a quando si apriranno.

A cottura ottenuta, spegnete il fuoco, estraete le cozze dal guscio e mettetele da parte.

tagliate i pomodori a metà e fateli cuocere in una padella con olio e aglio. Aggiungete quindi anche le cozze e fate insaporire.

In una pentola di acqua bollente, fate cuocere la pasta. A cottura ottenuta, scolateli e fateli saltare in padella con le cozze e i pomodorini. Aggiungete lo zafferano e fate insaporire il tutto. Servite caldo.

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