Pulire la faraona, fiammeggiarla e tagliarla a pezzi.
Tagliare i scalogni a julienne e rosolarli in una padella con la pancetta a dadini e qualche cucchiaio di olio extravergine di oliva.
Aggiungere la faraona a pezzi, il rosmarino, la salvia, il sale, il pepe.
Cuocere coperto per circa 45 minuti, mescolando spesso e aggiungere se c’è bisogno un pochino d’acqua.
Quasi a fine cottura (5 minuti prima di spegnere il fuoco) aggiungere il succo d’arancia e l’altra arancia tagliata a fette.
Ingredienti per le patate alla paprika:
patate
1/2 cucchiaino di paprika dolce
sale
olio extravergine di oliva
prezzemolo
Pulire le patate, tagliarle a pezzi e metterle a bollire con un pochino di sale.
Mettere qualche cucchiaio di olio extravergine di oliva in una padella assieme alla paprika dolce, mescolare e riscaldare un pochino.
Aggiungere le patate bollite, regolare di sale e mescolare il tutto.
Aggiungere il prezzemolo e servite.
Buon apetito!
Româna
De obicei gatesc bibilica intreaga la cuptor, cu rozmarin si salvie si o servim cu cartofi la cuptor. Am facut-o si cu ciocolata, o varianta mai putin obisnuita, dar foarte buna si care ne-a cucerit papila din prima clipa.
De data asta, pentru pranzul de duminica trecuta, am vrut sa incerc ceva nou si asa mi-am amintit de reteta asta vazuta acum cativa ani pe blogul Giulianei. Foarte buna a iesit, carnea aromata si parfumata, o s-o refac cu siguranta.
Mama a facut o garnitura de cartofi cu paprika si patrunjel, buni si rapizi, care a inlocuit cu succes cartofii la cuptor.
Va doresc un sfarsit de saptamana cat mai placut!
Ingrediente:
1 bibilica taiata bucati
3 salote
100 gr pancetta afumata (sau kaizer) taiata bucatele
cateva ramurele de rozmarin
cateva frunze de salvie
sucul proaspat stors de la o portocala
o portocala taiata felii
sare
piper
ulei extravirgin de masline
Se curata bibilica, se parleste si se taie bucati.
Se taie salotele julienne si se pun intr-o tigaie cu pancetta afumata si cu cateva linguri de ulei extravirgin de masline. Se lasa pe foc pana ce se inmoaie salotele, dupa care se adauga biblica taiata bucati, rozmarinul, salvia, sare, piper.
Se acopera si se lasa pe foc circa 45 de minute, amestecind mereu si se adauga un pic de apa daca e nevoie.
Spre final (cu cinci minute inainte) se adauga sucul de la o portocala si cealalta portocala taiata felii.
Ingrediente pentru cartofii cu paprika:
cartofi
1/2 lingurita de paprika dulce
sare
ulei extravirgin de masline
patrunjel
Se curata cartofii, se taie bucati si se pun la fiert cu putina sare.
Se pun cateva linguri de ulei extravirgin de masline intr-o tigaie impreuna cu paprika dolce, se amesteca si se incalzeste putin pe foc. Se adauga cartofii fierti, se amesteca, se pune deasupra patrunjel tocat si apoi se servesc calzi.