A soup dream !! Say no more! :-)
Ingredients for 4 people:
300 grams of lentils
500 grams of brown chestnuts of Cuneo
1 leek Cervere big enough
2 liters of vegetable broth prepared before
rosemary, sage
extra virgin olive oil
salt and pepper
Method
Soak the lentils in water at room temperature for about 12/16 hours.
Cook the chestnuts in a pot of water for about 50 minutes, 1 hour. When they are cooked, drain and allow to cool, then peel and cut into pieces not very large.
In a saucepan, make a sauce with oil and onion. then add the lentils and broth and cook for about an ‘hour and a half (with regard to the amount of stock, regulator you depending if you like more or less liquid). Then add even chestnuts and leeks cut into slices, rosemary and sage and cook for 25/30 minutes. A perfect score cooking, served with a little extra virgin olive oil and a pinch of pepper.
Una zuppa da sogno!! Non aggiungo altro!:-)
Ingredienti per 4 persone:
300 grammi di lenticchie
500 grammi di castagne marrone di Cuneo
1 porro Cervere abbastanza grande
2 litri di brodo vegetale preparato prima
rosmarino, salvia
olio extravergine di oliva
sale, pepe
Procedimento
Fate ammollare le lenticchie in acqua a temperatura ambiente per circa 12 / 16 ore.
Fate cuocere le castagne in una pentola di acqua per circa 50 minuti, 1 ora. Quando saranno pronte, scolatele e fatele raffreddare, quindi sbucciatele e tagliatele a pezzi non molto grandi.
In una pentola, fate un soffritto con olio e cipolla. Aggiungete quindi le lenticchie e il brodo e cuocete per circa un’ ora e mezza (per quanto riguarda la quantità di brodo, regolatevi voi a seconda se vi piace più liquida o meno). Unite quindi anche le castagne e il porro tagliato a rondelle, il rosmarino e la salvia e cuocete per altri 25 /30 minuti. A perfetta cottura ottenuta, servite con un filo di olio extravergine di oliva e un pizzico di pepe.