A simple dish of sure impact.
Ingredients for 4 people
400 grams of durum wheat spaghetti
salt
for sheep cheese sauce and hazelnuts
100 ml of cream
80 grams of sheep cheese cheese
1 tablespoon of shelled hazelnuts, toasted and crushed in a mortar
1 clove of garlic
butter
salt, black pepper
Method
Prepare the sauce by putting in a bowl all the ingredients except the garlic clove and butter.
Cook the spaghetti in plenty of hot water, then drain it al dente. In a skillet, melt the butter with the garlic clove. Blow up the spaghetti inside for a few minutes then add the sauce bowl. Mix well and serve hot.
Un piatto semplice ma di sicuro impatto.
Ingredienti per 4 persone
400 grammi di spaghetti di grano duro
sale
per la salsa allo sbrinz e nocciole
100 ml di panna da cucina
80 grammi di formaggio sbrinz
1 cucchiaio di nocciole sgusciate, tostate e tritate al mortaio
1 spicchio di aglio
burro
sale, pepe nero
Procedimento
Preparate la salsa, mettendo in una ciotola tutti gli ingredienti ad eccezione dello spicchio di aglio e del burro.
Cuocete gli spaghetti in abbondante acqua calda, quindi scolatela al dente. In una padella sciogliete il burro con lo spicchio di aglio. Fate saltare gli spaghetti all’interno per qualche minuto poi aggiungete la salsa della ciotola. Amalgamate bene il tutto e servite caldo.