Ingredients for 4 people
600 grams of purple potato dumplings (vitelotte)
pink salt
for gorgonzola sauce
300 grams of Gorgonzola palzola
half a glass of semi-skimmed milk
for the part crunchy
16 almonds
Method
In a pan, in a double boiler, melt the blue cheese with milk. When it’s ready, turn off and let rest.
In a non-stick frying pan toast the almonds. When these are ready, do not chop very finely.
Cook the gnocchi in plenty of boiling water. A cooking obtained seasoned with sauce and almonds.
Ingredienti per 4 persone
600 grammi di gnocchi di patate viola (vitelotte)
sale rosa
per la salsa al gorgonzola
300 grammi di gorgonzola palzola
mezzo bicchiere di latte parzialmente scremato
per la parte croccante
16 mandorle
Procedimento
In un pentolino, a bagnomaria, fate sciogliere il gorgonzola con il latte. Quando sarĂ pronto, spegnete e lasciate riposare.
In un padellino antiaderente fate tostare le mandorle. Quando anche queste saranno pronte, tritatele non molto finemente.
Fate cuocere gli gnocchi in abbondante acqua bollente. A cottura ottenuta condite con la salsa e le mandorle.