PUFF PASTRY WITH CHORIZO, FONTINA AND SPINACH – Pasta sfoglia con chorizo, fontina e spinaci


Ingredients for 4 people
2 rectangular puff pastry rolls
100 grams of Iberian chorizo
150 grams of Fontina Val d’Aosta dop
fresh spinach
1 clove of garlic
1 organic egg
2 tablespoons pumpkin seeds
extra virgin olive oil
salt, black pepper

Method
Clean and wash the spinach well, then cook gently in a little oil sauce and garlic. A obtained cooking, remove them from the pan and let cool.

Roll out the puff pastry rolls and divide each in half length. Then place on top of spinach, fontina cheese and chorizo. Close to half of the pastry and brush the surface with beaten egg and sprinkle with sunflower seeds.

Bake at 220 degrees for about 20 minutes and then baked and served warm.



Ingredienti per 4 persone
2 rotoli di pasta sfoglia rettangolari
100 grammi di chorizo iberico
150 grammi di fontina Val d’Aosta dop
spinaci freschi
1 spicchio di aglio
1 uovo biologico
2 cucchiai di semi di zucca
olio extravergine di oliva
sale, pepe nero

Procedimento
Mondate e lavate bene gli spinaci, quindi fateli cuocere leggermente in un soffritto di olio e aglio. A cottura ottenuta, toglieteli dalla padella e fateli raffreddare.

Stendete i rotoli di pasta sfoglia e dividete ognuno a metà per la lunghezza. Disponete quindi sopra gli spinaci, la fontina e il chorizo. Chiudete a metà la sfoglia e pennellate la superficie con l’uovo sbattuto e cospargete di semi di girasole.

Infornate a 220 gradi per circa 20 minuti quindi sfornate e servite tiepido.

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