HOMEMADE CROISSANT WITH BRIOCHE DOUGH – Croissant fatti in casa con ricetta della pasta brioche

By popular demand the recipe for croissants with the dough brioche

Ingredients for 6 croissants
for pre dough
100 grams of flour Manitoba
3 grams of dried yeast
70 ml of whole milk

For the dough
150 grams of flour Manitoba
70 grams butter
30 grams of demerara sugar
2 organic egg yolks
50 grams of whole milk
a hint of vanilla from Madagascar barbon

Method
Prepare the dough pre putting in a bowl of a mixer all the necessary ingredients. Do mix well. When you’re ready, give him a turn to give him strength, then cover the dough with a damp cloth and let it rise in a room at about 30 degrees for about 2 hours.

He spent the two hours prepared the true own dough always putting inside the bowl the flour, pre fragmented dough and then all the rest of the ingredients. Mix everything well and let stand covered for half an hour then roll it out with a rolling pin and helping with a pizza cutter wheel long enough to make many triangles. Arrange on the basis of the triangle jam or chocolate depending on your taste then roll them up from the bottom and place them on a baking sheet. Bake in preheated oven at 180 degrees for about 20 minutes. A obtained baking, baked let cool slightly then enjoy.




A grande richiesta la ricetta dei croissant con la pasta brioche

Ingredienti per 6 croissant
per il pre impasto
100 grammi di farina Manitoba
3 grammi di lievito essiccato
70 ml di latte intero

Per l’impasto
150 grammi di farina Manitoba
70 grammi di burro
30 grammi di zucchero demerara
2 tuorli di uovo biologico
50 grammi di latte intero
un pizzico di vaniglia barbon del Madagascar

Procedimento
Preparate il pre impasto mettendo in una ciotola di una impastatrice tutti gli ingredienti necessari. Fate impastare bene. Quando sarĂ  pronto, dategli una piega in modo da dargli forza, quindi coprite l’impasto con un canovaccio umido e fatelo lievitare in un ambiente a circa 30 gradi per 2 ore circa.

Trascorse le 2 ore preparate l’impasto vero proprio mettendo sempre all’interno della ciotola la farina, il pre impasto spezzettato e quindi tutto il rimanente degli ingredienti. Impastate bene il tutto poi fate riposare coperto per mezz’ora quindi stendetelo con un mattarello e aiutandovi con una rotella taglia pizza fate tanti triangoli abbastanza lunghi. Disponete sulla base del triangolo marmellata o cioccolato a seconda dei vostri gusti quindi arrotolateli partendo dalla base e metteteli su una teglia da forno. Cuocete in forno caldo a 180 gradi per circa 20 minuti. A cottura ottenuta, sfornate fate raffreddare leggermente quindi gustate.

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