ingredients:
for cannelloni
200 grams of spelled flour
100 grams of durum wheat semolina flour
3 organic eggs
1 tablespoon oil
2 tablespoons water
salt
for the stuffing
400 grams of sauce prepared before
1 cauliflower
12 button mushrooms
100 grams of cheese montasio
100 grams of cooked ham
salt, parsley
Method
Begin preparing the dough. In a mixer, put all the ingredients needed to make the dough and knead until you obtain a homogeneous and smooth.
Clean the cauliflower and cook in a pressure cooker. When it’s ready, crumble finely and place in a bowl.
Cook the mushrooms after they have been thoroughly cleaned in a pan with a little oil a clove of garlic and parsley. Cut them so finely and add to the bowl with the cauliflower. Then add even montasio cheese cut into small cubes, the ham cut into strips and the sauce (except some who will serve for the cannelloni) coverage. Mix well then let rest for a moment.
Roll out the dough for cannelloni then cut into squares of pasta you have on each of it a little filling. Close them as a kind of cannelloni and place in a greased baking sheet. Cover with the sauce advanced. Scrape above a bit of Parmesan cheese.
Bake in preheated oven at 200 degrees for about 30 minutes.
ingredienti:
per i cannelloni
200 grammi di farina di farro
100 grammi di farina di semola di grano duro
3 uova biologiche
1 cucchiaio di olio
2 cucchiai di acqua
sale
per il ripieno
400 grammi di besciamella preparata prima
1 cavolfiore
12 funghi champignons
100 grammi di formaggio montasio
100 grammi di prosciutto cotto
sale, prezzemolo
Procedimento
Cominciate preparando la pasta. In una impastatrice, mettete tutti gli ingredienti necessari a fare la pasta e fate impastare fino ad ottenere un composto omogeneo e liscio.
Pulite il cavolfiore e fatelo cuocere in una pentola a pressione. Quando sarà pronto, sminuzzatelo finemente e mettetelo in una ciotola.
Cuocete i funghi dopo averli puliti attentamente in una padella con un filo di olio uno spicchio di aglio e il prezzemolo. Tagliateli quindi finemente e aggiungeteli alla ciotola con il cavolfiore. Unite quindi anche il formaggio montasio tagliato a cubetti piccoli, il prosciutto tagliato a listarelle e la besciamella (tranne un pò che servirà per la copertura dei cannelloni). Mescolate bene il tutto quindi fate riposare un attimo.
Stendete l’impasto per i cannelloni quindi tagliate dei quadrati di pasta disponete su di ognuno di esso un poco di ripieno. Richiudeteli a mò di cannellone e disponeteli all’interno di un teglia imburrata. Ricoprite il tutto con la besciamella avanzata. Grattate sopra un pò di parmigiano.
Cuocete in forno caldo a 200 gradi per circa 30 minuti.