Second recipe with leek Cervere. Easy, fast, “fun” but especially fragrant.
Ingredients for 4 people
320 grams of durum wheat spaghetti
240 grams of tuna in olive oil in the jar
80 grams of shelled almonds
half a glass of white wine
1 fairly large garlic clove
rosemary
10 grams of butter
salt and pepper
Method
Clean the leeks, wash and blanch in a pot of boiling water.
Cut the leeks into rounds. Divide in half the almonds, then toast them in a non-stick frying pan.
Chop the tuna and cook it in a pot, always stick with a clove of garlic, a little oil with butter and rosemary. Pour the white wine and let evaporate all the alcohol.
In a pot of boiling water, cook the pasta. When it’s ready, drain and place in a bowl. Add half a ladle of the cooking water, then the tuna, leeks and almonds. Mix well and serve hot.
Seconda ricetta con il porro Cervere. Facile, veloce, “/redirect.php?URL=divertente” ma soprattutto profumata.
Ingredienti per 4 persone
320 grammi di spaghetti di grano duro
240 grammi di tonno all’olio di oliva nel barattolo
80 grammi di mandorle sgusciate
mezzo bicchiere di vino bianco
1 spicchio di aglio abbastanza grande
rosmarino
10 grammi di burro
sale, pepe
Procedimento
Pulite i porri, lavateli e scottateli in una pentola di acqua bollente.
Tagliate i porri a rondelle. Dividete a metà le mandorle, quindi fatele tostare in un padellino anti aderente.
Sminuzzate il tonno e fatelo cuocere in una pentola, sempre antiaderente, con uno spicchio di aglio, un poco di olio con il burro e il rosmarino. Sfumate con il vino bianco e fate evaporare tutto l’alcool.
In una pentola di acqua bollente, fate cuocere la pasta. Quando sarà pronta, scolatela e mettetela in una ciotola. Unite mezzo mestolo di acqua di cottura poi il tonno, i porri e le mandorle. Mescolate bene e servite caldo.