A little variation to the classic pasta “spaghetti with garlic, oil and hot pepper.” Instead of the oil I used a butter sauce slightly more elaborated and with the addition of more flavor, sage
Ingredients for 4 people:
320 grams of spaghetti
1 teaspoon sweet paprika
1 Calabrian chili
Pecorino Romano cheese
For the butter sauce and garlic:
4 cloves of garlic
50 grams of butter
6 fresh sage leaves
salt
Preparation:
Prepare the paprika and chili pepper finely chopped in a dish
Prepare the sauce as follows. Boil the garlic cloves in hot water for about 10 minutes. When cooked obtained, drain and crush them finely in a mortar. Melt the butter in a double boiler with the sage. Add the crushed garlic and cook for a few minutes, stirring well
Cook the spaghetti in plenty of boiling water.
When cooked obtained, season with the sauce and add the paprika, pepper and pecorino romano cheese. Serve hot
Una piccola variante alla classica pasta “spaghetti aglio, olio e peperoncino”. Invece dell’olio ho usato una salsa al burro leggermente più elaborata e con l’aggiunta di un sapore in più, la salvia
Ingredienti per 4 persone:
320 grammi di spaghetti
1 cucchiaino di paprika dolce
1 peperoncino calabrese
pecorino romano grattugiato
Per la salsa al burro e aglio:
4 spicchi di aglio
50 grammi di burro
6 foglie di salvia fresca
sale
Preparazione:
Preparatevi la paprika e il peperoncino tritato fine in un piattino
Preparate la salsa nel seguente modo. Fate lessare gli spicchi di aglio in acqua calda per 10 minuti circa. A cottura ottenuta, scolateli e pestateli finemente nel mortaio. Fate sciogliere a bagnomaria il burro con la salvia. Aggiungete l’aglio pestato e fate insaporire per qualche minuto mescolando bene
Fate cuocere gli spaghetti in abbondante acqua bollente.
A cottura ottenuta, condite con la salsa e aggiungete la paprika, il peperoncino e il pecorino romano grattugiato. Servite caldo