ingredients
500 grams of flour type 2
2 yellow potatoes of medium size
7 grams of dry yeast
8 grams of extra virgin olive oil
220 grams of water
10 cherry tomatoes chump
8 grams of salt
Method
Cook the potatoes in a pressure cooker. When they are ready, peel and put them to the potato masher.
In a mixer, place the flour, water, baking powder, sifted potatoes and let knead for a few minutes at low speed. Then add both the oil and the salt and finish kneading. Let rise covered for about 1 hour.
then take the dough and roll it out on a rectangular baking dish. Prick the dough with your fingers, then lightly grease the surface, cover with greaseproof paper and let rise all for another hour.
Bake at 200 degrees for about 20 minutes, then baked, place over the finely chopped tomatoes and enjoy.
Ingredienti
500 grammi di farina tipo 2
2 patate gialle di medie dimensioni
7 grammi di lievito secco
8 grammi di olio extravergine di oliva
220 grammi di acqua
10 pomodorini scamone
8 grammi di sale
Procedimento
Fate cuocere le patate in pentola a pressione. Quando saranno pronte, sbucciatele e passatele al passapatate.
In una impastatrice, mettete la farina, l’acqua il lievito, le patate setacciate e fate impastare per qualche minuto a velocità bassa. Unite quindi sia l’olio che il sale e finite di impastare. Fate lievitare coperto per circa 1 ora.
Prendete quindi l’impasto e stendetelo su di una teglia da forno rettangolare. Bucherellate con le dita l’impasto, poi ungete leggermente la superficie, coprite con della carta forno e fate lievitare il tutto per un’altra ora.
Infornate a 200 gradi per circa 20 minuti, quindi sfornate, disponete sopra i pomodori tagliati sottili e gustate.