Un’ottima torta da colazione, merenda e non solo, rimane leggermente umida e finisce in un batter d’occhio.
Mi sono ispirata da una ricetta dell’Enciclopeda della Cucina Italiana e l’ho modificata in base ai miei gusti.
Ingredienti per una teglia di 24 cm:
150 gr yogurt greco
125 gr yogurt naturale
200 gr zucchero
3 uova
100 gr farina di riso
100 gr cacao amaro
100 gr burro fuso
1 bustina di lievito in polvere (16 gr)
1 pizzico di sale
gocce di cioccolato qb
Sciogliere il burro in un pentolino e metterlo a raffreddare.
Mettere lo yogurt, lo zucchero e il sale nella tazza della planetaria e mescolare.
Aggiungere le uova uno alla volta e mescolare dopo ogni uovo.
Setacciare la farina con il cacao e con il lievito. Unire al composto e mesolare.
Infine aggiungere il burro fuso, mescolare e mettere il composto ottenuto in una teglia unta di burro e cosparsa con del cacao.
Mettere le goce di cioccolato e infornare a 180 gradi forno statico e preriscaldato, per 30-35 minuti.
Buon appetito!
Româna
Prajitura asta e perfecta pentru micul dejun, pentru gustarea de dupa amiaza sau pentru oricare alt moment al zilei. Noi suntem mari iubitori de ciocolata, asa ca e pe gustul tuturor, de la mic la mare.
Prajitura ramane umeda in interior, e excelenta as zice, se face extrem de rapid.
Puteti inlocui faina de orez cu faina normala 00.
Ingrediente pentru o tava rotunda de 24 cm:
150 gr iaurt grecesc
125 gr iaurt natural
200 gr zahar
3 oua
100 gr faina de orez
100 de gr cacao amara
100 gr unt topit
1 plic de praf de copt (16 gr)
1 praf de sare
picaturi de ciocolata
Se topeste untul si se pune la racit.
Se pune iaurtul cu zaharul si cu sarea in cana robotului si se amesteca.
Se adauga ouale unul cate unul si se amesteca dupa fiecare ou.
Se cerne faina cu cacaua si praful de copt si se adauga in aluat. Unim si untul topit, se amestca bine si se pune apoi ametecul obtinut intr-o tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu cacao.
Se adauga picaturile de ciocolata si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade, static, pentru 30 – 35 de minute nu mai mult.
Pofta buna!