Ingredients for 4 people
for yellow corn and flour tortillas
60 grams of flour type 2
60 grams of corn flour Foil
100 ml of sparkling water
half a teaspoon of baking soda
salt
for the chicken fajitas
1 small chicken breast
1 yellow onion
1 hot pepper
1 tablespoon dried tomato sauce prepared before
1 sachet of spices for fajitas (can also be found easily at the supermarket)
salt
Method
Prepare the dough for tortillas, then, after obtaining a homogeneous mixture, formed a ball, put it in a plastic wrap and let rest in refrigerator for half an hour.
Cut the chicken breast into small pieces. In a pan, heat a little extra virgin olive oil. Add the onion, cut into thin slices and then also add the chicken and fry carefully. Combined with a little water or vegetable broth and cook until perfect cooking chicken. Add to last the spices and chilli. Do mix well then turn off the heat and let rest.
Now take the dough for tortillas, roll it out very often so do not cook them in a pan without adding fat (butter or oil) when they are ready, serve with the chicken fajitas.
Ingredienti per 4 persone
per le tortillas di mais giallo e farina
60 grammi di farina tipo 2
60 grammi di farina di mais Fioretto
100 ml di acqua frizzante
mezzo cucchiaino di bicarbonato
sale
per le fajitas di pollo
1 petto di pollo piccolo
1 cipolla bionda
1 peperoncino piccante
1 cucchiaio di sugo di pomodori secchi preparato prima
1 bustina di spezie per fajitas (si possono trovare tranquillamente anche al supermercato)
sale
Procedimento
Preparate l’impasto per le tortillas, quindi, dopo aver ottenuto un impasto omogeneo, formate una pallina, mettetela in una pellicola da cucina e fatela riposare in frigo per mezz’ora.
Tagliate il petto di pollo a pezzi piccoli. In una padella, fate scaldare un filo di olio extravergine di oliva. Unite la cipolla tagliata a fettine sottili quindi unite anche il pollo e fate rosolare attentamente. Unite un poco di acqua o brodo vegetale e cuocete fino a perfetta cottura del pollo. Aggiungete per ultimo le spezie e il peperoncino. Fate amalgamare il tutto poi spegnete il fuoco e fate riposare.
Prendete adesso l’impasto delle tortillas, stendetelo non molto spesso quindi fatele cuocere in una padella antiaderente senza aggiungere grassi (burro o olio) quando saranno pronte, servitele con le fajitas di pollo.