HOMEMADE RAVIOLONI OF GORGONZOLA AND CERVER’S LEEKS WITH SMOKED SALMON – Ravioloni fatti in casa al gorgonzola e porro Cervere con salmone affumicato

The homemade ravioli of absolute goodness.

Ingredients for 4 people:
for ravioli:
300 grams of durum wheat semolina flour
3 organic eggs
1 tablespoon oil
2 tablespoons water
salt

For the stuffing
160 grams of Gorgonzola palzola
half a leek Cervere
1 tablespoon grated Parmesan cheese
salt

For the dressing
100 grams of Scottish smoked salmon
20 grams of butter
6 sage leaves

Method
In a mixer, put all the ingredients needed to make the dough for pasta. Then wrap it in a plastic wrap and let rest in refrigerator for about half an hour.

Meanwhile, cut the leek into rings and cook in boiling water for about 10 minutes. Then drain and place in a bowl with parmesan and gorgonzola. Mix well and let stand.

Strendete the dough finely with a rolling pin or pasta machine. Cut many rectangles 8 cm by 8 cm, then take a generous teaspoon of filling it and put in the center of the rectangle. Close with another rectangle and pressed well not to spill the filling.

Cook the ravioli in plenty of boiling water. When they are ready, drain and toss with the smoked salmon, melted butter and sage.


Dei ravioloni fatti in casa di una bontà assoluta.

Ingredienti per 4 persone:
per i ravioloni:
300 grammi di farina di semola di grano duro
3 uova biologiche
1 cucchiaio di olio
2 cucchiai di acqua
sale

Per il ripieno
160 grammi di gorgonzola palzola
mezzo porro Cervere
1 cucchiaio di parmigiano reggiano grattugiato
sale

Per il condimento
100 grammi di salmone affumicato scozzese
20 grammi di burro
6 foglie di salvia

Procedimento
In una impastatrice, mettete tutti gli ingredienti necessari a fare l’impasto per la pasta. Avvolgetela quindi in una pellicola da cucina e fatela riposare in frigo per circa mezz’ora.

Nel frattempo, tagliate il porro a rondelle e fatelo cuocere in acqua bollente per circa 10 minuti. Scolatelo quindi e mettetelo in una ciotola con il parmigiano e il gorgonzola. Mescolate bene il tutto e fate riposare. 

Stendete la sfoglia finemente con un mattarello o la macchina per la pasta. Tagliate tanti rettangoli 8 cm per 8 cm, quindi prendete un cucchiaino abbondante di ripieno e disponetelo al centro del rettangolo. Chiudete con un altro rettangolo e pressate bene per non fare fuoriuscire il ripieno.

Fate cuocere i ravioli in abbondante acqua bollente. Quando saranno pronti, scolateli e conditeli con il salmone affumicato, il burro fuso e la salvia.

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