RISOTTATI MACCHERONI WITH SHRIMPS AND SQUIDS – Pasta risottata con gamberoni e calamari

A very tasty way to cook pasta: directly in the pan with the sauce.

Ingredients for 4 people
400 grams of macaroni
400 grams of tomato sauce prepared before
12 prawns
4 not very large squid
half a glass of white wine
fresh parsley
extra virgin olive oil
1 clove of garlic
salt, black pepper

Method
Clean and shelled the prawns. Remove the black part of the bowel and keep the shells well washed aside.

Clean the squid and cut into strips not very wide.

In a pan, make a sauce with olive oil and garlic. Put inside the heads of the prawns and fry lightly. Pour the white wine then add the tomato sauce, prawns and squid.

In a pot of hot water, boiled for one minute the dough, then put it in the pan and cook for about 11 minutes, adding a little water if you were to dry out too much. Cooking the pasta directly in the pan the same dough will take the flavor of the sauce making it much more flavorful.

When everything is perfectly cooked, served warm with a little fresh parsley.



Un modo molto saporito di cuocere la pasta: direttamente nella pentola con il condimento.

Ingredienti per 4 persone
400 grammi di maccheroni
400 grammi di sugo di pomodoro preparato prima
12 gamberoni
4 calamari non molto grandi
mezzo bicchiere di vino bianco
prezzemolo fresco
olio extravergine di oliva
1 spicchio di aglio
sale, pepe nero

Procedimento
Pulite e sgusciate i gamberoni. Togliete la parte nera dell’intestino e tenete i carapaci ben lavati da parte.

Pulite i calamari e tagliateli a strisce non molto larghe. 

In una padella, fate un soffritto con olio e aglio. Mettete all’interno le teste dei gamberi e fatele rosolare leggermente. Sfumate con il vino bianco quindi unite il sugo di pomodoro, i gamberoni e i calamari.

In una pentola di acqua calda, sbollentate per circa un minuto la pasta, poi mettetela all’interno della padella e cuocete per circa 11 minuti, aggiungendo un poco di acqua se si dovesse seccare troppo. Cuocendo la pasta direttamente nella padella la pasta stessa prenderà il sapore del condimento rendendola molto più saporita.

Quando tutto sarà perfettamente cotto, servite caldo con un poco di prezzemolo fresco.

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