THREAD OF MACKEREL WITH BEET AND SPINACHES – Filetto di sgombro con barbabietola e spinaci

Ingredients for 4 people:
4 fillets of fresh mackerel
200 grams of red beets
200 grams of boiled spinach previously
oil, salt

For the dressing:
2 organic oranges
2 sprigs thyme

preparation:
Place the mackerel fillets in a baking dish large enough.
Drizzle with the orange juice and add the leaves of thyme sprigs. Add a tablespoon of oil and cook for about 1 hour and covered.

Take now the beets and place in a bowl with the spinach finely chopped. Add oil and a dash of apple cider vinegar and season thoroughly.

Preheat the oven and bake the fish, in a preheated oven at 200 degrees for about 25/30 minutes.

Serve warm with the salad of beets and spinach. If you want, you can also grate the peel of oranges to give the best flavor.


Ingredienti per 4 persone:
4 filetti di sgombro fresco
200 grammi di barbabietole rosse
200 grammi di spinaci lessati precedentemente
olio, sale

Per il condimento:
2 arance biologiche
2 rametti di timo

Preparazione:
Disponete i filetti di sgombro in una teglia da forno abbastanza capiente. 
Irrorate con il succo delle arance e aggiungete le foglie dei rametti di timo. Unite un cucchiaio di olio e fate insaporire per circa 1 ora e coperto.

Prendete adesso le barbabietole e mettetele in una ciotola con gli spinaci tritati finissimi. Aggiungete olio e un goccio di aceto di mele e condite bene il tutto.

Accendete il forno e cuocete il pesce, in forno già caldo, a 200 gradi per circa 25 / 30 minuti.

Servite caldo con l’insalata di barbabietole e spinaci. Se volete, potete anche grattugiare la buccia delle arance per conferire miglior sapore.

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