Vellutata di cavolo romanesco, porri e patate Cream of green cabbage, leeks and potatoes

Ecco la seconda ricetta, come promesso, con il cavolo romanesco o broccolo romanesco o cavolo verde (viene chiamato in tantissimi modi).

Una ricetta veloce, leggera ma molto saporita a cui potrete aggiungere formaggio oppure crostini di pane tostato.

INGREDIENTI
  • 3 – 4 cucchiai d’olio d’oliva
  • 1 porro grande
  • 2 patate
  • 1 cavolfiore romanesco da 700 g
  • 600 ml di brodo vegetale
  • sale e pepe macinati al momento
PROCEDIMENTO

Mettete l’olio d’oliva in una pentola e scaldatelo a fiamma bassa. Lavate il porro, tagliatelo a rondelle e mettetelo nella pentola con l’olio facendolo leggermente soffriggere;  pelate le patate e  tagliatele a dadini. Mescolate patate e porro nella padella con l’olio caldo, aggiungete il cavolfiore, lavato e tagliato a rosette.

Mescolate bene, poi aggiungete il brodo e lasciate cuocere per circa 20 – 25 minuti, sino a che tutte le verdure saranno cotte.

Spegnete la fiamma e inserite nella pentola il frullatore ad immersione e riducete tutto in una crema omogenea.

Buon appetito!!!

 

Here is the second recipe , as promised , with cabbage or broccoli romanesco ( it is called in many ways ) . A fast, lightweight but very tasty recipe to which you can add cheese or toasted croutons

INGREDIENTS
  • 3-4 tablespoons of olive oil
  • 1 large leek
  • 2 potatoes
  • 1 romanesco cauliflower 700 g
  • 600 ml of vegetable broth
  • salt and freshly ground pepper
METHOD

Put the olive oil in a saucepan and heat over low heat . Wash the leek , cut it into slices and put it in the pot with the oil causing it lightly fry ; peel the potatoes and cut into cubes . Stir potatoes and leeks in the pan with hot oil , add the cauliflower , washed and cut into rosettes . Mix well , then add the stock and simmer for about 20-25 minutes, until all the vegetables are cooked . Turn off the heat and place the immersion blender in the pot and reduce everything into a smooth paste . Enjoy your meal!!!

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