VALTELLINA’S PIZZOCHERI WITH DEUTSH CHEESE AND POTATOES – Pizzoccheri con formaggio tedesco e patate

A small variation to my pizzoccheri Valtellina from us very popular. the most “courageous” they can do it at home but I assure you that it is really very difficult to work them !!

Ingredients:
For pizzoccheri
100 grams of buckwheat flour
200 grams of white flour “0″
120 grams of water
half a tablespoon of oil
salt

For the dressing
4 large potatoes enough
20 grams of butter
100 grams of cheese scioglievole Bavarian or English-like blue cheese

Preparation
Prepared before the pizzoccheri doughing it in a mixer adding water slowly. Check the consistence then finished dough, wrap in plastic wrap and let stand in refrigerator for about 1 hour.
Prepare the potatoes, cleaning them well from any traces of soil, and cooking them in a pressure cooker. When cooked obtained, peel and cut into pieces not very large. Cut cheese.
Taken the dough pizzoccheri, pull and cut the dough giving them a rectangular shape is not very long (say 6 cm). Take dry well, then cook them in plenty of hot water. A optimal cooking obtained seasoned with cheese, butter and potatoes. Serve warm.
Una piccola mia variante ai pizzoccheri valtellinesi da noi molto amati. i più “coraggiosi” possono farli in casa ma vi assicuro che è veramente molto difficile lavorarli!!

Ingredienti:
Per i pizzoccheri
100 grammi di farina di grano saraceno
200 grammi di farina bianca “0″
120 grammi di acqua
mezzo cucchiaio di olio
sale

Per il condimento
4 patate abbastanza grandi
20 grammi di burro 
100 grammi di formaggio scioglievole della Baviera o inglese simil blue cheese

Preparazione
Preparate prima i pizzoccheri impastandoli in una impastatrice aggiungendo l’acqua piano piano. Verificate la conssitenza, quindi, finito di impastare avvolgeteli in una pellicola da cucina e lasciate riposare in frigo per circa 1 ora.

Preparate le patate, pulendole bene da eventuali tracce di terra , e facendole cuocere in pentola a pressione. A cottura ottenuta, sbucciatele e tagliatele a pezzi non molto grandi. Tagliate a cubeti il formaggio.

Prelevate l’impasto dei pizzoccheri, tiratelo e tagliate la pasta dando loro una forma rettangolare non molto lunga (diciamo 6 cm). Fate essiccare bene, quindi cuoceteli in abbondante acqua calda. A cottura ottimale ottenuta condite con formaggio, burro e patate. Servite caldo.

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