Il cenone di capodanno 2015 – Cina de Revelion 2015

Le feste sono quasi finite, le fatiche in cucina pure… :)))!
Quest’anno abbiamo festeggiato il capodanno a casa nostra e vi vorrei fare vedere cosa è uscito fuori dalla mia cucina. 
Buon 2016 a tutti!

Sarbatorile aproape ca s-au terminat si odata cu ele s-au terminat si eforturile depuse in bucatarie :)))!
Anul asta am sarbatorit revelionul acasa la noi si as vrea sa va arat ce a iesit din bucataria mea.
Un an nou fericit tuturor!

Cocktail di gamberetti – Cocktail de creveti
Ostriche Belon  
Una parte del ghiaccio è fatta con chicchi di melograno grazie ad una idea vista da Lorena.

Stridii Belon
O parte di cuburile de gheata e facuta cu boabe de rodie, dupa o idee vazuta la Lorena.
Le salse per accompagnare le ostriche: una fatta con dello scalogno tritato e marinato nell’aceto e un’altra fatta con cognac, sale, pepe, un goccio d’olio extravergine di oliva, succo di limone.

Sosurile care au acompaniat stridiile: unul e facut cu salota taiata marunt si marinata in otet, iar celalalt cu coniac, sare, piper, ceva ulei extravirgin de masline si suc de lamaie.
Alici marinate con olio extravergine di oliva e cipolleta 

Ansoa marinate cu lei extravirgin de masline si ceapa verde taiata fin
Vol au vent ripieni con crema di salmone affumicato e robiola e decorati con uova di lompo

Vol au vent umplute cu crema de somon afumat si branza robiola si decorate cu icre de lompo
Carpaccio di polpo bagnato con un’emulsione fatta con olio extravergine di oliva, succo di limone, pepe rosa in grani, sale.

Carpaccio de caracatita cu o emulsie facuta din ulei extravirgin de masline, suc de lamaie, sare si boabe de piper roz.
Tartine con uova di lompo

Tartine cu icre de lompo
Tartine con taramosalata (uova di merluzzo mescolate con olio e succo di limone)

Tartine cu salata de icre
Peperoncini ripieni di tonno

Ardei iuti umpluti cu ton
Cialda di cannolo ripiena di baccalà mantecato su letto di macco di fave.
Un piatto che io e mio marito abbiamo assaggiato tempo fa in un ristorante di Palermo (il ristorante dell’hotel Quintocanto – Officine del gusto).
Dato che ci aveva colpito molto, avevamo deciso di rifarlo a casa e finalmente l’abbiamo portato in tavola per questo capodanno.
Coaja de cannolo umpluta cu crema de cod pe un pat de crema de bobi.
Am gustat bunatatea asta cu sotul meu pentru prima data intr-un restaurant din Palermo (restaurantul hotelului Quintocanto – Officina del gusto). De atunci ne-am tot propus sa incercam acasa sa imitam ce-am manca acolo. Sunt satisfacuta, a iesit delicios.
 
Filetto di salmone marinato all’arancia, in crosta croccante (noci, pinoli, buccia d’arancia, rosmarino e timo) su un letto di purea di patate (una crema di patate bollite e schiacciate, latte e burro)
File de somon marinat in suc de portocale, in crusta crocanta la cuptor ( nuci, seminte de pin, coaja rasa de portocala, rozmarin si cimbru) pe un pat de pier de cartofi (o crema facuta cu cartofi fierti, lapte si unt si apoi mixat totul)

Dentice al forno con patate, cipolla, pomodorini e olive

Dentice la cuptor cu cartofi, rosii cherry, masline
Dentice all’acqua pazza

Dentice la cuptor cu cappere, morcov, rosii cherry, ierburi aromatice.
Zuppa di lenticchie – Ciorba de linte conform traditiei

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