CERVERE LEEK GRATIN WITH HAM HERBS, RASCHERA CHEESE AND BLACK TRUFFLES -

Let us start with the recipes with tasty leek Cervere.

Ingredients for 4 people
4 leeks Cervere
4 yolks of organic eggs
1 glass of low-fat milk
200 grams of ham with herbs
200 grams of cheese raschera
2 blacks truffles
1 teaspoon dried chervil
4 tablespoons of sauce
4 tablespoons breadcrumbs
4 tablespoons grated cheese Valgrana (alternatively grana padano)
butter

Method
Trim the leeks from the top green, wash, drain and boil in a pot of boiling water for about 15 minutes. When they are ready, drain, let cool, then cut to the length.

Beat the egg yolks with the milk until mixture is smooth

Grease a baking dish large enough oven and place on half of the leeks.

Then you put on top of them the raschera cheese and ham, 2 tablespoons breadcrumbs. Finish by covering with the remaining leeks and poured over the mixture of egg yolks and milk. Finish by covering everything with the advanced breadcrumbs, grated Valgrana, chervil, grated truffle and the butter flakes.

Bake at 200 degrees for 25 minutes. After the time, gratin for another 5 minutes.

Serve hot.



Cominciamo con le ricette con il gustosissimo porro Cervere.

Ingredienti per 4 persone
4 porri Cervere
4 tuorli di uova biologiche
1 bicchiere di latte parzialmente scremato
200 grammi di prosciutto alle erbe
200 grammi di formaggio raschera
2 tartufi neri
1 cucchiaino di cerfoglio essiccato
4 cucchiai di besciamella
4 cucchiai di pangrattato
4 cucchiai di formaggio Valgrana grattugiato (in alternativa grana padano)
burro

Procedimento
Mondate i porri dalla parte verde superiore, lavateli, sgocciolateli e fateli bollire in una pentola di acqua bollente per circa 15 minuti. Quando saranno pronti, sgocciolateli, fateli raffreddare, poi tagliateli per il senso della lunghezza. 

Sbattete i tuorli con il latte fino a ottenere un composto omogeneo

Imburrate una pirofila da forno sufficientemente grande e disponete sopra metà dei porri. 

Mettete quindi sopra di essi il formaggio raschera e il prosciutto cotto, 2 cucchiai di pangrattato. Finite coprendo con il restante dei porri e colate sopra il composto di tuorli e latte. Terminate coprendo il tutto con il pangrattato avanzato, il Valgrana grattugiato, il cerfoglio,  il tartufo grattugiato e i fiocchi di burro.

Infornate a 200 gradi per 25 minuti. Trascorso il tempo, gratinate per altri 5 minuti.

Servite caldo.

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