CAULIFLOWER AU GRATIN WITH STRACCHINO AND RAW HAM – Cavolfiori al gratin con stracchino e prosciutto crudo

Cauliflower, a vegetable very tasty and very good for our body. In this recipe, I paired with a creamy cheese and a ham important.

Ingredients:
1 white cauliflower
200 grams of cheese stracchino
200 grams of prosciutto San Daniele
80 grams of grated cheese Sbrinz
oil, salt, pepper

Preparation:
Peel and clean the cauliflower. Cook it in a pressure cooker. When cooked obtained, drain and cut into pieces not very large. Put everything in a baking sheet then laid over the cheese soft cheese and sheep cheese cheese. Bake in preheated oven at 220 degrees for about 10 minutes. When there are two minutes and then add the ham gratin. Serve hot with a little black pepper and a drizzle of extra virgin olive oil.


Il cavolfiore, un ortaggio molto saporito e ottimo per il nostro fisico. In questa ricetta, l’ho abbinato ad un cremosissimo formaggio e ad un importante prosciutto.

Ingredienti:
1 cavolfiore bianco
200 grammi di formaggio stracchino
200 grammi di prosciutto crudo San Daniele
80 grammi di formaggio Sbrinz grattugiato
olio, sale, pepe

Preparazione:
Mondate e pulite il cavolfiore. Fatelo cuocere in pentola a pressione. A cottura ottenuta, scolatelo e tagliatelo a pezzi non molto grandi. Mettete il tutto in una teglia da forno poi adagiate sopra il formaggio stracchino e il formaggio sbrinz. Cuocete in forno caldo a 220 gradi per circa 10 minuti. Quando mancheranno 2 minuti unite il prosciutto crudo e fate gratinare. Servite caldo con un poco di pepe nero e un filo di olio extravergine di oliva.

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