Carpaccio di spada affumicato marinato all’arancia – Carpaccio de peste spada afumat marinat in suc de portocale

Mai jos reteta in limba romana

Tra le varie cose che ho preparato per la cena della Vigilia di Natale, c’era anche questo carpaccio di spada che ha conquistato il palato di tutti. Devo ringraziare la mia amica Giuliana, per me una fonte d’ispirazione preziosa.

Ingredienti:
300 gr spada affumicato a fette
il succo di 2 arance
il succo di un limone
prezzemolo
1 spicchio d’aglio
sale
pepe esotico
olio extravergine di oliva
pepe rosa in grani

In una ciotola mescolare l’olio con il succo delle due arance, il succo di limone, l’aglio e il prezzemolo tritati, il pepe rosa in grani, una macinata di pepe esotico e regolare di sale (poco). Sbattere bene il tutto per emulsionare.
Mettere le fettine di spada su un piatto da portata e bagnare con l’emulsione. Lasciare marinare per almeno 4 – 5 ore.
Buon apetito.
Româna

Unul dintre preparatele avute pe masa din Ajun de Craciun a fost acest carpaccio de peste spada afumat. A fost deosebit de bun, toata lumea a fost incantata si de aceea ii multumesc prietenei mele Giuliana pentru reteta si v-o propun si voua. 

Ingrediente:
300 gr felii de peste spada afumat
sucul de la 2 portocale
sucul de la o lamaie
patrunjel
1 catel de usturoi
sare
piper exotic
ulei extravirgin de masline
boabe de piper roz
Intr-un castron se amesteca uleiul cu sucul de la cele doua portocale, sucul de lamaie, usturoiul taiat marunt, patrunjelul tocat, boabele de piper roz, ceva piper exotic proaspat macinat si putina sare. Se amesteca bine totul cu o furculita asa incit sa rezulte o emulsie.
Se pun feliile de peste spada pe un platou, se varsa deasupra emulsia si se lasa la marinat pentru cel putin 4 – 5 ore.
Pofta buna!




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